Kuidas rahaliselt kindlalt suve nautida

5 ideed, kuidas rahaliselt kindlalt suve nautida

Lõpuks ometi saame meie väikesel põhjamaal talvejoped lühikeste pükste ja seelikute vastu vahetada ning ilusat Eestimaist suve nautida. Investeerimine ja jutud rahast on ilmselt viimane, mida Sa praegu kuulda tahad.

    Add a header to begin generating the table of contents

    Võta siiski paar minutit ja loe meie viit lühikest nõuannet, mille eesmärk on aidata Sul murevabalt ja plussis pangaarvega sügisesse jõuda.

    Anname artiklis viis ideed, kuidas Sa saad rahaliselt kindlalt ja ilma suuri riske kartmata suve nautida.

    Seadista automaatsed investeeringud

    5 ideed, kuidas rahaliselt kindlalt suve nautida

    Suvel ei tahaks kulutada muule, kui reisidele, vabaõhukontsertidele, kokteilidele rannaliival ja kõigele muule, millest Sa talvel suurt puudust tundsid.

    Ometi ei tohiks säästmist ja investeerimist suvel unarusse jätta, sest see annab Sulle võimaluse koguda muuhulgas ka nendeks naudinguteks kapitali.

    Kõige lihtsam on kasutada strateegiat, kus Sa palgapäeval maksad kõigepealt iseendale ehk kannad teatud osa oma sissetulekust säästu- või investeerimiskontole. Nutikas on teha need maksed automaatseks, nii ei pea Sa iga kord iseendaga uut kokkulepet sõlmima.

    Samuti ei pea Sa siis igapäevaselt turgudele mõtlema. Automaatne investeerimine kindlatesse fondidesse või aktsiatesse aitab Sul püsida enda poolt püstitatud investeerimisplaanis. Samuti saad Sa selliselt ära kasutada turu langushetki ja vältida impulsiivseid otsuseid.

    QLA Insurance’i pakutav kogumiskindlustus on suurepärane võimalus kindlustada samaaegselt oma elu ning lisaks ka investeerida. Kindlustuse sissemakse saad Sa seadistada püsimaksena. Vaata rohkem infot meie kodulehelt.

    Hajuta oma investeeringud

    Suurendades oma investeeringute hajutatust erinevatesse varaklassidesse (aktsiad, indeksifondid, võlakirjad, kinnisvara, toorained), vähendad riski kaotada turukõikumiste tõttu suur osa oma rahast. 

    Selle asemel, et panna kogu oma raha ühte kohta, näiteks aktsiatesse, paiguta seda ka võlakirjadesse, kinnisvarasse ja toorainetesse. Nii ei kaota Sa kõike, kui üks investeering ebaõnnetsub. Kui mõni investeering ei toimi, võivad teised samal ajal kasumit tuua. Hajutamine aitab Sul hoida oma portfelli stabiilsena ja vähendada riske.

    Nii saad rahulikult suve nautida, teades, et Su portfell on tasakaalus.

    Uuenda oma kindlustuskatet

    Suvel on inimesed aktiivsemad, tegelevad rohkem ekstreemsete harrastustega ja liiguvad ringi ning kahjuks kasvab siis ka õnnetuste juhtumise oht.

    Et Sina ja Su lähedased saaksite rahuliku südamega suvele vastu minna, soovitame üle kontrollida oma elu- ja õnnetusjuhtumikindlustuse lepingud ning vajadusel neid uuendada. 

    Veendu, et kindlustuskaitse katab neid riske, mis võivad suvel ette tulla, näiteks harrastustega seotud õnnetusjuhtumid või reisimine. Nii saad suvel muretult puhata, teades, et oled ootamatute olukordade puhul kaitstud.

    Näiteks nii meie pakutavale elukindlustusele kui kogumiskindlustusele saad juurde valida erinevaid õnnetusjuhtumite kaitseid. Vaata rohkem infot meie kodulehelt.

    Eelista madalama riski ja stabiilsema tootlusega investeeringuid

    Suvel soovid kindlasti rohkem lõõgastuda ja mitte iga päev turgudele mõelda. Sel juhul võiksid valida oma portfelli madalama riskiga investeeringud nagu võlakirjad või dividendiaktsiad. Need pakuvad stabiilsemat tootlust ja vähendavad volatiilsuse mõju.

    QLA Insurance’i partneri Compensa Life Vienna Insurance Group SE kodulehelt leiad suure valiku erineva riskiastmega fonde, millest leiad kindlasti endale sobiva. Vaata valikut siit.

    Meie kogenud investeerimisnõustajad aitavad Sul leida just Sinu võimalustele ja vajadustele sobivaima investeerimislahenduse. Broneeri konsultatsioon nõustajaga siin.

    Jälgi regulaarselt, kuid mitte liiga tihti

    Hoia oma investeeringutel silm peal, kuid ära kuluta sellele liiga palju aega. Regulaarsed ülevaated näiteks kord kvartalis on piisavad, et saaksid jälgida, kas Su portfell vastab endiselt eesmärkidele. Nii saad Sa liigse stressita suve nautida. 

    Nõuandeid selle kohta, milliseid vahendeid oma investeeringute jälgimiseks kasutada, leiad sellest artiklist.

    Infot oma investeeringute ja kindlustuse kohta saad mugavalt ja kiiresti meie partneri Compensa veebikontorist või äpist.

    Võta ilusatest ilmadest viimast, aga ära unusta investeerimist ja kindlustust isegi suvekuudel – parima nõu ja kindlustunde saamiseks pöördu meie kogenud nõustajate poole. Broneeri konsultatsioon siin.

    Aitame Sul rahaliselt kindlalt suve nautida.

    Tähelepanu! Tegemist ei ole ostusoovitusega. Palume arvesse võtta, et investeerimisega kaasneb risk. Iga investor peab valima oma portfelli sobivad instrumendid vastavalt enda riskitasemele ja investeeritavatele summadele. Investeeringute väärtus võib ajas kasvada ja kahaneda. Mineviku tootlus ei taga sarnast tootlust tulevikus. QLA-s usume, et edu sõltub tööeetikast, haritusest ning järjepidevusest. Kasutades veebilehel olevat infot, nõustute võtma täieliku vastutuse oma tulemuste eest. QLA Insurance OÜ vahendab Compensa Life Vienna Insurance Group SE poolt pakutud finantsteenuseid. Soovitame enne iga finantsteenuse lepingu sõlmimist tutvuda tingimustega compensalife.ee ja vajadusel pidada nõu asjatundjaga.

    Jaga seda postitust

    Veel artikleid

    Vajad nõu?

    Broneeri nõustamine

    Leave a Reply