Tööandjapensioni strateegilised eelised

Tööandjapensioni strateegilised eelised: põhjalik juhend

Tööandjapensioni strateegilised eelised tipptalentide ettevõttesse meelitamisel ja nende hoidmisel, et kasvatada oma äri, on hindamatud.

Hästi struktureeritud pensioniplaan on võimas tööriist tööandja arsenalis, mis aitab töötajate lojaalsust kasvatada. 

    Add a header to begin generating the table of contents

    1. Kuidas hoida töötajaid õnnelikuna?

    Mida positiivsemas meeleolus on töötajad, seda meelsamini täidavad nad oma tööülesandeid ning seda paremad on töötulemused. Kuidas tööandjapension töötajaid õnnelikumaks muudab?

    Rahaline kindlustunne: Tööandjapension annab töötajatele rahalise kindlustunde. Nad teavad, et investeerivad oma tulevikku – ja nende tulevikku panustab ka nende tööandja. See meelerahu aitab oluliselt kaasa üldisele tööga rahulolule.

    Pikaajaline stabiilsus: Tööandjapensioni pakkumisega annab ettevõte oma töötajatele märku, et on pühendunud oma töötajate pikaajalise heaolu tagamisele, luues positiivse ja stabiilse töökeskkonna.

    Tööandjapensioni eelised: töötajate rahulolu

    2. Miks hoida töötajaid kauem oma ettevõttes?

    Uute töötajate leidmine, nende väljaõpetamine ja pidev koolitamine taseme tõstmiseks on ettevõtte jaoks suur kulu. Mida pikaaegsem on töösuhe, seda kasulikum see ettevõttele on. Kuidas aitab tööandjapension töötajaid kauem ettevõttes hoida?

    Pensioni planeerimine: Pensioniplaan, millesse lisaks töötajale endale panustab ka tööandja, julgustab töötajaid jääma ettevõttesse pikaks ajaks, kuna nad näevad selget pühendumist pensioni planeerimisele ja finantsstabiilsuse saavutamisele.

    Tööjõu voolavusest tingitud kulud on väiksemad: Kogenud töötajate hoidmine vähendab värbamise, koolituse ja töölevõtmisega seotud kulusid, säästes kokkuvõttes ettevõtte väärtuslikke ressursse.

    3. Kuidas teha töötajaid läbi tööandjapensioni efektiivsemaks?

    Kui mõtted liiguvad pidevalt pangakonto seisule, ei lase see töötajatel töö juures keskenduda põhilisele ehk oma tööülesannetele. Kuidas aitab tööandjapension töötajate efektiivsust tõsta?

    Tööle keskendumine: Teadmine, et nende tulevik on kindel, võib aidata töötajatel keskenduda oma tööle, mis suurendab tootlikkust ja tõhusust.

    Vähem stressi raha pärast: Tööandjapension leevendab finantsseisundist tingitud stressi, võimaldades töötajatel keskenduda oma tööülesannetele ja lõpetada muretsemine oma rahalise tuleviku pärast.

    4. Kuidas töötajaid läbi tööandjapensioni motiveerida?

    Tööandjal on võimalik oma töötajate käitumises stimuleerida neid omadusi, mis on ettevõtte jätkusuutlikkuse seisukohast kõige kasulikumad. Kuidas aitab tööandjapension töötajate motivatsiooni tõsta? 

    Stiimul pikaaegse töösuhte eest: Tööandjad saavad koostada pensioniplaani, mis premeerib pikaajalist töösuhet, andes töötajatele täiendava motivatsiooni ettevõttesse jääda.

    Töötajate tunnustamine: Tööandjapensioni pakkumine on käegakatsutav viis töötajate panuse tunnustamiseks ja väärtustamiseks, motiveerides neid andma endast parimat.

    5. Miks koguda töötajatele pensioni tööandjapensioni kaudu?

    Juba vanasõna ütleb, et suvi toidab talve. Kõik see, mida ettevõtted panustavad täna tööandjapensioni, toodab nii ettevõttele endale, töötajale kui ka ühiskonnale tulu tulevikus. 

    Rahaline sõltumatus: Ettevõttepoolne panustamine pensioni kogumisse tagab töötajatele pensionile jäädes suurema rahalise sõltumatuse, vähendades sellega riikliku hoolekandesüsteemi koormust.

    Tipptalentide ligimeelitamine: Tugev tööandjapension võib olla võimas värbamistööriist, mis meelitab ligi tipptasemel talente, kes otsivad mitmekülgseid hüvede pakette.

    6. Kuidas luua lojaalsusplaan läbi tööandjapensioni?

    Lojaalsusplaan ei ole lihtsalt viis töötajaid lahkumast takistada, vaid neid kauem motiveerituna ja õnnelikuna hoida. Sellised töötajad tõstavad ettevõtte kasumit pikaajaliselt. Kuidas luua tööandjapensioni abil lojaalsusplaan?

    Suhtlemine ja teadvustamine: Selgita tööandjapensioni eeliseid töötajatele, kandes hoolt selle eest, et nad mõistavad hüvedepaketi väärtust ja selle seost nende pikaajaliste eesmärkidega.

    Paindlikkus ja isikupärastamine: Paku töötajatele võimalusi tööandjapensioni kohandamiseks vastavalt nende individuaalsetele vajadustele, kasvatades omanikutunnet ja lojaalsust.

    7. Kuidas tööandjapensioni sõlmida?

    Tööandja saab makseid teostada üksnes töötaja olemasolevasse III samba ehk täiendava kogumispensioni kindlustuslepingusse või Eesti väärtpaberite keskregistris avatud väärtpaberikontole. Kui töötaja ei ole veel pensionilepingut sõlminud, saab selle meie kaudu kerge vaevaga vormistada.

    Tööandja saab töötaja III samba lepingu rekvisiidid.

    Tööandja teeb makseid töötaja III samba lepingusse. Maksustamise aspektist on tegemist hariliku palgatuluga, mis kantakse töötajale palga maksmise asemel tema III samba lepingusse. Tööandja peab makselt kinni kõik töötasu maksmisega seotud maksud, välja arvatud tulumaksu.

    Tulumaksuvabalt saab sissemakseid teha kuni 15% ulatuses töötaja tulumaksuga maksustatavast aastasissetulekust, kuid mitte rohkem kui 6000 eurot.

    Tööandja poolt tehtud sissemaksetelt III samba lepingusse ei saa töötaja tulumaksu tagasi.

    Sissemaksed ja pensioniõigus: Tööandjad ja töötajad panustavad pensionifondi ning töötajatel tekib aja jooksul seaduspärane õigus, saada pensionile jäädes kõik paketis sisalduvad hüved.

    Investeeringute kasv: Tööandjapension investeeritakse suurte varahaldusettevõtete fondidesse, mis võimaldab varal aja jooksul kasvada, pakkudes töötajatele pensionile jäädes väärikat sissetulekut.

    Tööandjapensioni sammud

    Kokkuvõtteks võib öelda, et tööandjapension on strateegiline investeering, mis toob kasu läbi töötajate rahulolu, lojaalsuse, efektiivsuse ja motivatsiooni. Seades esikohale töötajate rahalise heaolu, saavad ettevõtted luua töökeskkonna, mis meelitab ligi ja hoiab alles tipptalente, aidates nii kaasa ettevõtte pikaajalisele edule.

    Kui tahad tööandjapensioni oma ettevõtte jaoks tööle panna, broneeri konsultatsioon meie kogenud finantsnõustaja juures juba täna.

    Rohkem infot QLA Insurance’i poolt pakutavast tööandjapensonist leiad meie kodulehelt.

    Jaga seda postitust

    Veel artikleid

    Valmis tõstma kasumit?

    Broneeri nõustamine

    Leave a Reply